Justícia o perxa

El personatge que encarna James Stewat a la pel·lícula Anatomia d’un assassinat diu, aproximadament, el jurat té una opinió i nosaltres hem de proporcionar-li una perxa legal perquè pugui penjar-la.
Aquesta teoria es converteix en una llei tan sols mirant com funciona la cosa pública on tot val perquè tot es pot defensar i la veritat és una mentida ben argumentada i de vegades molt mal argumentada.
Per tant, davant de les successives declaracions dels polítics qüestionant la imparcialitat dels diversos jutges i jutjats depenent de com els vagi al terreny legal. Alguns se n’adonen compta, ara, què les sentències, segon diuen, tenen un rerefons polític. Tots es queixen que la justícia està polititzada, mentre imposen als seus en els llocs decisius de la judicatura. Ja que sembla que la realitat té múltiples matisos posen a qui té el mateix color de vidre a les olleres que ells.
Tot aquest joc de cadires ens indica que quan diuen de justícia, parlen la seva opinió.
Aquesta circumstància és paradigmàtica. Hi és intrínseca a qualsevol estat d’una manera natural.
La conclusió és que una sentència no és un acte de justícia. És, només, una opinió i la llei és la perxa on, sigui qui sigui, penja la seva. Cosa que els anarquistes sabem de fa temps, molt de temps, perquè hem sofert aquest axioma massa vegades davant del somriure còmplice dels polítics que ara s’esquincen les vestidures. I és que, segons ells, «la justicia es un cachondeo» i l’han convertit en un circ.

N. Zote

Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *