x Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo
El proper 22 de gener a les 19 hores s’estrena el documental de divulgació històrica “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa” en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La pel·lícula aprofundeix en les col·lectivitzacions industrials i de serveis que van tenir lloc a Catalunya entre 1936 i 1939.
El llargmetratge, dirigit per la periodista Eulàlia Comas, és fruit d’un any i mig de treball i compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts d’aquest període com Antoni Castells i Duran, Miquel Izard, Francesc Cabana o Joan Ullés. Al llarg dels seus 66 minuts, el documental mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius, entre els quals es troben la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic  Popular o l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià.
El treball ha estat parcialment finançat a través del micromecenatge. Aproximadament unes 200 persones han fet petites aportacions que han estat de gran importància per poder desenvolupar el projecte. Així mateix, “Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa” té una llicència ‘creative commons’ que entrarà en vigor el 19 de juliol de
2015.

 

Informació del projecte: http://economiacollectiva.com 
Informació de l’estrena: http://www.cccb.org/es/audiovisual-fuera_de_programa-45253

Categories: General