El Baix Combatiu convoca una manifestació durant la jornada del primer de maig i llança una crida per la participació en sindicats i organitzacions. 

Amb motiu del Primer de Maig, el Baix combatiu convoca una manifestació pels carrers del Prat de Llobregat. Les organitzacions que componen aquest, volen denunciar i posar en evidència les condicions que pateix cada dia la classe treballadora.

Des de la coordinadora es denuncia com durant els últims anys s’ha vist com els ingressos de la classe treballadora no s’han ajustat al cost de la vida. Com també, el sector femení de la població pateix les xifres d’atur i temporalitat més elevades que les dels homes, i salari més baix, més de 5.000 euros menys anuals. Tot plegat, amb especial impacte en les joves, que cada dia troben més difícil accedir al mercat laboral. A part, col·lectius com les persones migrants o el col·lectiu trans, on les xifres d’atur ronden l’esgarrifosa xifra del 80%, són expulsats del mercat de treball.

Aquesta jornada de lluita, també pretén assenyalar la complicitat i el silenci dels sindicats grocs. Aquells sindicats que participen de les institucions burgeses i que no tenen cap problema en pactar amb la patronal les polítiques i reformes que perjudiquen la classe treballadora. Tot això, en un context en què l’auge reaccionari que està vivint occident, on les idees i els discursos d’extrema dreta creixen cada vegada més i són més presents en el marc polític actual. Per això, des de les organitzacions es vol fer èmfasis en el fet que la classe treballadora és diversa i que independentment del gènere, l’origen o l’orientació sexual és només amb la unió de la classe treballadora que es podrà superar el feixisme.

Des del Baix Combatiu es convoca a la població que assisteixi a la convocatòria de l’1 de maig a les 11.30 hores en la Plaça de la Vila per recórrer els carrers de la ciutat del Prat de Llobregat. Amb l’objectiu que l’únic camí és la lluita des de sindicats i organitzacions de classe per donar resposta al capital.

Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *