La CNT convoca pel proper dia 15 de febrer una Jornada d’Acció contra l’atur dins la campanya “Que l’atur no t’ aturi!” En aquesta data els sindicats de la CNT sortiran al carrer i impulsaran accions pel repartiment del treball i de la riquesa.

CNT considera que l’atur obrer no ha deixat de crèixer com a resultat de les polítiques econòmiques de governs d’ un o altre signe, que han assumit com a prioritaris el pagament de deute il · legítim i el sosteniment dels beneficis de la patronal i de l’elit financera , a lo que dediquen milions de €, enfront del benestar i els drets de la majoria de la població. Per això continuen impulsant polítiques de retallades i reformes laborals que faciliten i abarateixen els acomiadaments.

Per CNT l’atur està arribant a nivells dramàtics, per sobre del 25%, molt grans a determinats territoris, sectors o franges de edat. No obstant això, els governs segueixen retallant les prestacions i subsidis per desocupació, ja de per sí insuficients, als que es sumen els previstos en els Pressupostos per a 2013, on fins i tot la misèria del Plan Prepara desapareix à partir de febrer, aguditzant les conseqüències de l’ desocupació, que es tradueix en desnonaments o la impossibilitat de fer front a  les necessitats més elementals. Les continues retallades en els serveis públics, en la Sanitat, en l’Educació i en els Serveis Socials, agreugen encara més la situació per els treballadors i treballadores sense recursos.
Des de CNT entenem que aquestes polítiques posen en evidència que l’atur, en contra del discurs oficial, és l’última de les prioritats, ja que permet a la patronal aconseguir, sota La Amenaça de l’acomiadament, la contínua reducció dels salaris i l’empitjorament de les condicions de treball, objectiu últim de la reforma laboral, aprovada ara fa un any.
En CNT pensem que no podem esperar res dels governs en la lluita contra l’atur, res de les seves promeses per la generació d’ ocupació, poc o gens del sindicalisme institucional que durant anys ha aceptat EROs i acomiadaments, mentre participava del negoci de la formació i l’orientació laboral.
En CNT apostem per que siguem els propis treballadors els que ens organitzem, especialment els directament afectats per aquesta situació, fent del sindicat una eina útil en la lluita contra l’atur, rebutjant frontalment EROs i acomiadaments. Exigim mesures radicals contra la desocupació, el repartiment el treball i la riquesa, per garantir el benestar per a tots i totes, i en última instància això no sera possible sense un canvi radical de model econòmic i social.
Per tot això, la CNT crida a mobilitzar-se contra l’atur el proper 15 de febrer, a organitzar-se, a sortir al carrer i impulsar accions exigint:

La reducció de la jornada laboral a 30 hores, sense rebaixa salarial;

L’avançament de l’edat de jubilació a 55 anys;

L’ oposició frontal a tot tipus d’ EROs i acomiadaments, lluitant i defensant cada lloc de treball;

Una cobertura universal, digna per a tots i totes els aturats, aturades.

CONCENTRACIÓ I MANIFESTACIÓ DIVENDRES 15 DE FEBRER A LES 19:30 HORES, PLAÇA DE SANTS  <M> L1 i L5. 

Categories: General