El Sindicat d’Oficis Varis de la CNT del Prat volem denunciar públicament la retirada el matí del passat dissabte 5 de Gener per part de l’ajuntament del Prat, d’una pancarta penjada el dia anterior a la cruïlla del carrer Enric Morera amb Avinguda Montserrat, i la identificació d’un company afiliat ha aquest sindicat per part de efectius de la policia municipal pel mateix motiu.

No entenem com una acció tant simple com penjar una pancarta al carrer, pot generar tal desplegament de recursos per part dels poders públics, una parella de policies municipals, el desplaçament d’un cotxe dels mossos d’esquadra amb tres agents al seu interior fins al lloc dels fets, per prendre nota i registrar quin missatge duia la pancarta, i finalment al matí, enviar a operaris d’una subcontracta de l’ajuntament a retirar la pancarta.


Denunciem que la retirada de la pancarta s’ha produït tot i haver comunicat al ajuntament la nostre intenció de penjar la citada pancarta.

Volem denunciar la reiteració d’aquesta mena d’actituds per part de les autoritats municipals restringint la lliure expressió d’idees al espai públic, ja sigui per part d’aquest sindicat o d’altres moviments socials crítics amb el poder. No és el primer cop que el ajuntament arrenca pancartes reivindicatives tot i haver demanat el permís corresponen.

Volem denunciar igualment la normativa de civisme vigent al nostre municipi, i demanen la seva derogació. Considerem que aquesta normativa nomes fa que restringir encara mes el ús del espai públic per part de la ciutadania, implementat tràmits burocràtics abans inexistents, denunciem que aquestes mena de mesures nomes tenen per objecte augmentar el control social al que esta sotmesa la població pratenca, en tenir com a fi a obtenir i recopilar dades sobre activistes socials i les activitats que aquest fan. Denunciem l’existència d’aquesta normativa i d’altres que regulen el espai públic, i l’arbitrarietat en que son interpretades, en generositat o no? segons quines siguin les circumstàncies, i el interlocutor de l’administració municipal.
Sindicat d’Oficis Varis del Prat de Llobregat de la CNT-AIT
Gener 2013
Categories: General