Després de 36 dies, la plantilla d’IMESAPI, que gestiona l’enllumenat públic de Granollers i les Franqueses, ha finalitzat la vaga després d’arribar a un preacord amb l’empresa, que s’ha compromès a negociar l’aplicació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal que afecta als treballadors de Granollers.

x Agència Confederal de Granollers CNT-AIT

Aquest matí ha tingut lloc una reunió a tres bandes entre l’Ajuntament de Granollers, el Comitè de Vaga i la direcció de IMESAPI. A la reunió, celebrada a les instal·lacions de l’Ajuntament, empresa i treballadors han arribat un preacord que ha sigut posteriorment ratificat aquesta tarda en assemblea de treballadors de IMESAPI Granollers.
L’acord consisteix en un compromís en els següents tres punts:

1. Sortida negociada a l’aplicació de l’ERO temporal del centre de treball de Granollers, que caldrà materialitzar-se en un plaç màxim de 10 dies. Durant aquest temps, en un acte de bona fe, l’empresa desafectarà completament la plantilla de l’ERO temporal fins que s’arribi a la solució definitiva que barallarà opcions com baixes voluntàries incentivades, desafectació de llocs de treball, o en matèria salarial entre d’altres.
2. Aplicació de les taules salarials de l’any 2012 que l’empresa devia als treballadors, així com la regularització dels jornals de serveis mínims debuts.
3. El reconeixement de l’article 10.3 LOLS per a qualsevol secció sindical
Paral·lelament, els treballadors han obtingut durant aquests dies un compromís de l’Ajuntament de donar una viabilitat als llocs de treball del servei municipal d’Enllumenat Públic i manteniment de Dependències Municipals de Granollers.
En opinió del comitè de vaga, l’acord dona una sortida digna als treballadors després de 36 dies de vaga indefinida. No obstant, fins que no es materialitzi definitivament l’acord que solucioni l’afectació d’aquest ERO temporal a Granollers caldrà seguint negociant amb l’empresa intensament.
Tot i així, es considera una bon acord doncs centra finalment la negociació d’aquest ERO temporal al centre de treball de Granollers com s’havia reivindicat, es reconeix a la secció sindical de CNT (la majoritària a la plantilla) plens drets en igualtat de condicions que la resta de sindicats i posa l’accent en una sortida pactada i no imposada. El comitè de vaga manifesta que la recollida solidària d’aliments es dona per finalitzada i al preveure’s que no caldrà posar-la en marxa els vaguistes anuncien que demà la donaran íntegrament al Xiprer de Granollers.
Finalment, les seccions sindicals CNT i CGT que van convocar l’aturada volen fer un agraïment públic a la solidaritat dels veïns i veïnes de la comarca que han estat recolzant la lluita dels empleats de IMESAPI Granollers.
Categories: General