Jornada d´homenatge a Barcelona

El properdijous 19 de Juliol es compleixen 76 anys del triomf de la classeobrera barcelonina contra els militars feixistes, després del’alçament militar del General Franco. En aquesta data, els obrersorganitzats als barris en comitès de defensa de la CNT, juntamentamb altres organitzacions antifeixistes i revolucionàries, vanaturar a les tropes feixistes als carrers de Barcelona. És, sensdubte, una data històrica per al moviment obrer, no tan sols perhaver vençut l’alçament militar, cosa mai vista al moviment obrerpeninsular, sinó també perquè va ser l’inici de l’expropiacióobrera, l’organització assembleària, les col·lectivitzacions, ésa dir: la revolució social a Catalunya, València i Aragó.
Percommemorar aquest esdeveniment, la CNT volem organitzar una jornadad’homenatge i record del que és un precedent inoblidable per a lamemòria històrica que s’allotja a les nostres ments i als nostrescors.
I peraixò farem una ruta a peu pels carrers de Barcelona on explicaremcom els obrers, organitzats en comitès de defensa, tenien un pla perdefensar la ciutat davant l’esperat cop militar contra la República,com van saber preparar-se per derrotar les tropes feixistes queavançaven pels carrers -esperant que el poble fugís atemorit enveure els seus canons-, i com finalment, i després d’una dura iintensa batalla, els militars feixistes es van rendir al poderpopular i van ser apressats per la Guàrdia d’Assalt i algunsGuàrdies Civils fidels a la República.
La rutacomençarà el dijous 19 de juliol a les 19h, a la confluència delscarrers Ronda de Sant Antoni amb carrer Sant Antoni Abat (parada deMetro de Sant Antoni de la Línia 2); baixarem per Ronda Sant Pau, iens pararem als punts més calents d’aquell dia, explicant elsdetalls dels fets (barricades, llocs de reunió i el pla que tenientant els militars feixistes com els obrers revolucionaris que elscombatien); per enllaçar amb l’Avinguda Paral·lel fins arribar ales drassanes, les dependències militars i l’estàtua de Colom, ones van lliurar dures batalles. Acabarem a la plaça del Duc deMedinaceli, on a continuació es realitzarà una xerrada ambl’historiador Agustín Guillamón, i un sopar popular per tots elsassistents a un mòdic preu.
Esperemal vostra assistència
Salut i revolució!
Categories: General