Desde el 6 de gener i per a cada divendres d’enguany, la CNT ha convocat una sèrie d’aturades parcials a l’empresa de serveis de terra Worldwide Flight Services (WFS). Segons informa Xavier Miquel des de la Directa, la vaga vol protestar pels continus acomiadaments de persones afiliades de la CNT, per la reclamació del compliment del conveni i per exigir que s’aturi la política de l’empressa d’assetjament contra la secció sindical.
La primera jornada de vaga ha provocat una nova denúncia de la CNT contra l’empresa per vulneració del dret de vaga, ja que WFS va donar ordres al servei de seguretat i als Mossos d’Esquadra, per tal que els vaguistes no poguessin accedir a les instal·lacions de l’empresa.
Conflicte heretat
El mes de juliol, l’empresa de handling Flightcare, va subrogar part de la seva plantilla a l’empresa multinacional Worldwide Flight Services (WFS). El personal subrogat afiliat a la CNT va decidir crear la secció sindical dins de la nova empresa. El primer dia de treball, però, WFS va acomiadar 6 persones militants del sindicat llibertari. Aquest fet en particular i el malestar en el sector en general, va motivar la convocatòria de dues jornades de vaga al mes d’agost per part dels sindicats majoritaris, que finalment van ser desconvocades per la readmissió dels militants afectats.
Persecució sindical
Els readmesos han continuat denunciant les precàries condicions laborals, i davant la negativa de WFS a escoltar qualsevol petició, la CNT ha interposat vàries denúncies a Inspecció de Treball. Segons el sindicat, aquesta pressió ha degenerat en una “purga” de WFS contra militants anarcosindicalistes (que actualment compten amb 15 persones de les 65 que hi ha en plantilla), obrint expedients sancionadors, canvis irracionals de torns o reducció d’hores.