Els grups municipals de l’Ajuntament del Prat de Llobregat intenten esquivar la petició de la “CNT El Prat” sobre la justificació dels diners públics que reben

Context

Els grups municipals de l’Ajuntament del Prat de Llobregat han trigat més de 3 anys a respondre una petició que des de la CNT El Prat es va formular: desglossament i petició de la despesa dels diners públics que reben. Les dades que han facilitat aquests, que han costat tant d’obtenir, no són comprovables. És per aquesta raó que des de la CNT El Prat volem donar notícia pública d’aquesta circumstància per així donar a conèixer l’opacitat de la gestió dels diners públics entre grups municipals.

La petició que des del sindicat vam fer està totalment avalada per la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest últim, el TSJC, va publicar la sentència 1493/2020 favorable a la nostra petició, raó per la qual els grups municipals es van veure obligats a donar-nos alguna resposta.

En aquesta petició des de la CNT El Prat exigíem el desglossament i la justificació dels diners públics rebuts pels grups municipals d’aquest ajuntament entre els anys 2015 i 2018. Tot i això, no s’ha desglossat la despesa per any ni s’han justificat tampoc amb les factures. La majoria de grups municipals (IC-EU, PSC, ERC, PDC) només han presentat un llistat de despeses, sense factures que provin aquestes despeses, i d’altres (PP i Guanyem), fent encara un exercici més cínic, no fan cas a la sentència del TSJC i no presenten cap mena de document. S’ha obtingut un seguit de factures escollides de manera aleatòria i sense una justificació completa dels grups de Ciutadans i Podem.

Posicionament de la CNT El Prat davant d’aquesta situació

Som conscients que la nostra petició (i sobretot a partir de la sentència favorable a nosaltres) va alterar el “galliner polític pratenc” i va molestar a tots i cada un dels grups polítics, els quals no estan acostumats al fet que els fiscalitzin.

Des de la CNT El Prat tan sols ens quedava l’opció d’executar la sentència, però no ho podem fer per la manca de mitjans econòmics que ens impossibiliten realitzar aquesta opció. Els grups polítics poden gaudir de l’opacitat en la qual han viscut aquestes dècades. Som una organització que no accepta subvencions públiques, formada per obreres i obrers, que no disposa del cabal econòmic públic del qual sí que disposa l’Ajuntament i, en conseqüència, els grups que el formen.

Un altre cop ens veiem vençudes, vençuda una ciutadania amb la posició de desavantatge davant la classe política. Però hem extret diverses conclusions d’aquest procés que ens reafirma en la nostra visió anarquista del poder i la seva necessària extinció. Si els grups polítics municipals treballen en bloc per amagar el destí d’una part del pressupost, que faran amb la resta?

Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *