Avui com ahir.

Tal com va passar amb l’operació Pandora i Piñata, un cop més el moviment anarquista torna a estar al punt de mira per part dels poders de l’estat. Aquest cop són 8 companyes les que han estat detingudes, acusades de “cremar” un furgó del GUB durant els aldarulls del passat 27 de febrer a Barcelona. Sota ordre judicial i amb una gran campanya propagandística al darrere, el dimarts 2 de març els mossos d’esquadra entraven a una nau ocupada a Mataró i un altre a Canet de Mar. Tot i que l’aparell de l’estat parla de “grup armat” la realitat és que un cop més la policia ha trobat únicament com a proves llibres i cinta adhesiva.
Amb aquestes detencions es fa evident la persecució que pateix el moviment anarquista per part d’un sistema criminal. Durant aquests dies de protestes al carrer hem vist com l’estat utilitza la violència i la por com a resposta davant la difícil situació que viu la nostra societat. Hem tornat a veure la brutalitat policial; com novament una jove perdia un ull, com els cossos d’antiavalots feien càrregues indiscriminades a tot Catalunya i a l’estat espanyol, l’ús de FOAM per part de la BRIMO… I també hem tornat a veure la complicitat dels poders polítics i judicials, la falta de responsabilitat i cap investigació.
Com a llibertàries creiem en els valors anarquistes que promulguen la llibertat, la solidaritat, la igualtat, el suport mutu… És per això que aquestes setmanes hem sortit al carrer; per reclamar unes vides dignes, un treball digne, uns futurs que valguin la pena per les joves, que s’aturin els desnonaments, la violència masclista, l’homofòbia i el racisme, per combatre l’emergència climàtica, i sí, també llibertat d’expressió.
En definitiva, hem sortit al carrer per lluitar contra el capitalisme que està ensorrant les nostres vides i ens roba el futur.
És per tot això que des de la CNT del Prat demanem la immediata posada en llibertat de les 8 companyes anarquistes que han estat detingudes, així com tota la resta de represaliades a partir d’aquestes mobilitzacions. No caiguem en el parany del poder, de qui ens governa, no hi ha bons ni mals manifestants, solidaritat inqüestionable amb totes les detingudes i represaliades.

Seguirem lluitant, ahir avui i sempre.

Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *